De assistenteDe doktersassistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Zij maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en de praktijkondersteuners. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten.

U kunt bij de assistente verder terecht voor:

Het meten van de bloeddruk

Aanstippen van wratten

Hechtingen verwijderen

Urine onderzoek

Injecties


Maak hiervoor telefonisch een afspraak, op werkdagen tussen 8 en 9 uur.

 

Uitslagen opvragen

 

 U kunt bij de assistente ook terecht voor het opvragen van uitslagen of het stellen van vragen.

 Dit kan telefonisch elke werkdag tussen 14.00 en 14.30

 

 

 

 Waarom stelt de assistente u zoveel vragen?

U belt naar de praktijk om een afspraak met uw huisarts te maken. U krijgt dan de assistente aan de lijn die u vraagt: ‘Voor welke klacht wilt u een afspraak maken?’ of: ‘Wat is de reden voor uw bezoek aan de huisarts?’

U vindt dat misschien een vreemde vraag en u antwoordt misschien dat u dat wel zelf aan de huisarts zal vertellen. Toch behoren die vragen tot een van de belangrijkste taken van de doktersassistente.

 

De assistente zal vragen naar de reden van uw komst zodat zij de benodigde tijd en urgentie kan beoordelen. Om een juiste inschatting te maken worden er enkele vragen gesteld.  Zij is hier voor opgeleid en heeft uiteraard beroepsgeheim. 


Aan de hand van uw antwoorden wordt ingeschat of u acuut hulp nodig heeft er een afspraak gepland moet worden of dat u geholpen kunt worden met een zelfzorgadvies . Zonodig overlegd zij met de huisarts.